luni, 1 mai 2023

Ziua 1- Aspectul părului


Astăzi am profitat de faptul că am fost la mama mea acasă și am rugat-o să mă vopsească pe păr. Părul strălucește acum frumos, iar firele albe sunt complet acoperite.

8 comentarii:

  1. Ți-aș face o poza sa vezi ce alba sunt🤪 încerc să nu-l mai vopsesc. De mult am vrut dar acuma am prins ocazia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu admir foarte mult parul alb sau grizonat la o femeie. Aveam o profesoara de latina in liceu, o doamna foarte curată, corectă, educată, cinstită, credincioasă, verticală… albise, semăna fizic cu Mona Muscă 😬, dar mi-a rămas imaginea doamnei profesoare ca o icoana și o asociez mereu persoanelor cu părul asemănător, mă duce gândul la toate calitatile acelea pe care le presupune culoarea albă a firelor de păr. Am și eu destule, dar nu mă deranjează nici pe mine, nici pe soț, nici pe copii.
      Știți melodia lui Cătălin Crișan, “Mama”?
      “Ți-ai prins intr-o salbă
      Anii ce-au trecut,
      Prima buclă albă
      Nu știu când ți-a apărut
      Știu doar că in bucle
      Firele de nea
      S-au ivit de grija mea…” 😊

      Ștergere
    2. Carmen, si eu am foarte, foarte multe fire albe, desi am 39 de ani. Asa ca daca-ti doresti sa faci asta, te incurajez. Am intalnit diverse reactii la parul meu incaruntit si a fost un pic mai greu in primii ani pana sa ma obisnuiesc cu parerile oamenilor. Acum sunt bine, nu ma mai necajesc daca cineva face vreo remarca.
      In mod ciudat cele care au spus lucruri negative despre parul meu alb au fost doar femeile (100% din cele care au avut ceva de spus), iar barbatii dimpotriva, au facut complimente (cei cativa care au vrut sa-si spuna parerea - fara sa le-o cer eu, normal). Sotul m-a sprijinit sa raman asa cum sunt.

      Ștergere
  2. Si eu m am vopsit ieri. Am inceput sa am si eu multe fire albe si m am facut o nuanta de roscat, ma avantajeaza mult. Astept cu nerabdare celelalte postari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu inca nu m-am vopsit am 24 de ani și deocamdată parul meu este ok!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu merg le 39, inca nu am albit serios, cunosc persoane mai tinere ca mine cu muuult par alb, dar parca ma deprimau si cele cateva fire pe care le vedeam in oglinda 😇🥰

      Ștergere
    2. Ce tânără ești, Tănțica! Să fii sănătoasă! Nu aș fi crezut... Mă bucur mult pentru tine!

      Ștergere
  4. Exact aceeași nuanță folosesc și eu. Numai că eu am trecut la vopseaua cu amoniac; aceasta nu mai face față (am foarte multe fire albe).
    La un moment dat, am vrut și eu să renunț la vopsea (mama mea nu s-a vopsit niciodată), dar au sărit copiii cu gura pe mine. De dragul lor, m-am vopsit. Acum o fac spre bucuria soțului care îmi iubește și îngrijește părul cu multă dragoste.

    RăspundețiȘtergere