marți, 1 octombrie 2019

Zacusca delicioasa de vinete



Daca cautati o reteta de zacusca de vinete bună, ati venit unde trebuia:) Am primit acum 2 ani reteta de la o prietena buna și de atunci ne minunam de fiecare data cât de buna ne poate iesi zacusca aceasta.

Reteta originala:
  • 5 kg vinete
  • 5kg ardei(kapia sau gogosar, le puteti chiar amesteca)nu se coc inainte
  • 2 kg ceapa
  • 1 L bulion de casa
  • 1 L ulei
Toate legumele se cântăresc înainte de curățare. O sa vedeți ca vinetele după ce le coaceți și le scurgeți, va rămân f puține, e în regula, asa trebuie sa fie.
Se pune ceapa la calit in uleiul incins 30 min, adaugi gogosarii taiati in robot sau macinati, se calesc 30 min, adaugi cele 5 kg de vinete(care au fost coapte inainte si tocate cu cuțitul),mai învârți 20 de minute, adaugi 1 L de bulion si fierbi 2:30 ore, dupa care pui foi de dafin, boabe de piper, apoi lasi 30 min pana s-a ingrosat, apoi sare si conservant. Se pun in patura pana a doua zi cand s-au racit borcanele.
Si acum, cum o facem noi:
     Respectam toti pasii pana la momentul cu cele 2 ore si jumatate. Noi o mai fierbem doar 2 ore apoi punem dafinul, piperul si mai amestecam sa zicem 15 min, apoi sarea si conservantul, gustam sa fie buna si gata.
     E o reteta extraordinara, nu ne face arsuri la stomac si nici nu balteste uleiul in ea sa iti pice greu. Noua ne place foarte mult, aveti incredere si incercati si voi reteta!Spor la treaba! ☺️

3 comentarii: