miercuri, 27 iulie 2022

Ciorbă de ciuperci pleurotus




Ingrediente:

  • O ceapă 
  • Doi morcovi
  • Un păstârnac 
  • Un ardei
  • 500 Gr ciuperci pleurotus
  • Pătrunjel verde
  • Ulei, sare, piper, vegeta, o linguriță de boia dulce
  • 3 căței de usturoi 
  • 2 linguri de făină 

Mod de preparare: 

Ceapa, morcovul, păstârnacul și ardeiul se curăță și se taie cubulețe. Ciupercile se spală și se taie în bucăți mai mari.


Se călesc toate legumele pregătite. Adaugăm puțină sare. După 2, 3 minute punem și ciupercile la călit. Nu le lăsăm decât puțin. Adăugăm o linguriță de boia și amestecăm. Turnăm apă peste, câtă ciorbă dorim să facem. 

Lăsăm ciorba să fiarbă la foc potrivit. Adăugăm vegeta. Când legumele sunt fierte punem în ciorbă 3 căței de usturoi zdrobiți. Separat într-un bol amestecăm 2 linguri de făină cu apă ca să obținem o pastă subțire. Turnăm compoziția în oala cu ciorbă. (Se poate folosi și smântână vegetală în loc de apă cu făină). Mai dregem de sare, piper. 

La sfârșit tocăm pătrunjel verde și îl adaugăm în ciorbă. 

Poftă bună!!


4 comentarii:

  1. Eu pun in locul sosului de faina smântâna de caju (o mâna de caju lasat la înmuiat o jumătate de ora in apa cât sa îl acopere, apoi făcut crema la blender cu tot cu apa in care a stat), ii da un gust extraordinar 😋
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum că ai zis îmi amintesc că o prietenă bună făcea așa și la fel spunea și ea, că dă un gust bun ciorbelor. Voi cumpăra și eu caju, mai ales că vine postul și sigur ciorbele nu vor lipsi din meniu.
      Mulțumesc pentru idee!!

      Ștergere
  2. E ciorba perfecta mai ales in zilele de post😊 🤗

    RăspundețiȘtergere