marți, 12 octombrie 2021

Căminul tău, un colț de rai! -săptămâna 2

 Săptămâna aceasta:

SAPTAMANA 2
MA CONECTEZ


Zgomotul exterior si interior ne impiedica sa fim prezenti si in contact cu noi insine, cu Dumnezeu si cu semenii. In loc sa traim dinlauntru in afara, traim dinafara spre launtru. E momentul sa profitam de incetinirea ritmului si sa ne indreptam privirea spre interior si sa ne regasim, sa facem liniste ca sa auzim ce e acolo.

 Saptamana aceasta ma reintorc la mine
vorbesc mai putin si sa ascult mai mult - pe mine, pe ceilalti, pe Dumnezeu
imi fac timp pentru rugaciune, meditatie, jurnal

Provocarea saptamanii
Cumpara-ti un caiet dragut, sau un jurnal, o agenda care sa te inspire, si scrie zilnic in el cate trei pagini. Nu conteaza ce, scrie tot ceea ce iti trece prin cap, fara sa te gandesti prea mult.

4 comentarii:

  1. Provocarea saptamanii mi-a amintit de un obicei asemanator, de care, din pacate, nu reusesc sa ma tin:

    https://www.inoza.ro/ritualul-care-iti-schimba-viata/

    Sa fim sanatosi si sa nu ne indepartam de ceea ce conteaza cu adevarat! 😇

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amin!Interesant ca ai reușit sa te trezești timp de 8 luni pentru a scrie. Cred ca devenise pentru tine ca un mic hobby. Am mai auzit la cineva de pe YouTube ca se trezește în fiecare dimineață la 5 pentru a scrie(are câteva cărți publicate) și mereu lumea o întreabă cum reușește sa facă atât de multe. În acest mod răspunde ea, cu mult sacrificiu. Scrie dimineata, scrie seara după ce adoarme copii( are 4 copii),în timpul zilei face homeschooling, are un canal de YouTube,tine casa,etc.
      Deci...trezitul de dimineață aduce prosperitate.
      Eu una sunt într-o etapa a vieții în care sunt prea obosita sa ma trezesc asa devreme, în plus, fetitele mele se tot trezesc și la 5 și 6 deci decât sa ma trezesc cu ele în bucătărie la 5 mai bine mai dorm și eu😄.

      Ștergere
    2. Pai nu, tocmai ca am scris ca nu reusesc sa ma tin de asa ceva. 😅 Blogul inoza nu e al meu, l-am lasat doar ca exemplu, pt ca acolo am descoperit acest ritual. 😇

      Ma trezesc oricum devreme, 5.20, 5.30, pt ca lucrez de la 7; doar ca nu reusesc sa-mi gasesc motivatia pt a scrie cu noaptea-n cap, ba chiar as mai dormi un pic. 😁

      Ștergere
    3. Ah,iarta-ma ca nu am fost atenta!😃
      Lasă, poate acum ești intr-o perioada în care ai nevoie de mai multa odihnă!

      Ștergere