sâmbătă, 2 octombrie 2021

3 lucruri haioase despre mine

 Bună fete dragi! 

Iată că a sosit și luna octombrie! Ieri am prăznuit Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului și cu această ocazie vă doresc ca Maica Domnului să vă acopere sub Sfântul ei Acoperământ, să aveți mereu nădejde și bucurie!

Mă gândeam că ar fi haios să vă spun niște lucruri despre mine, de care știu foarte puține persoane din viața mea.

🌸Îmi este frică de....baloanee!😂Daa, când sunt în preajma unor baloane în mod sigur vei citi pe chipul meu crisparea.😀Dar să vă explic de unde a pornit totul: în copilărie, mă aflam cu părinții, iarna, într-o piață. Era în apropierea sărbătorilor și cum mergeam noi prin piață, un bărbat a aruncat înspre mine o petardă și mi-a explodat chiar în față. Eu am picat jos și îmi amintesc și acum cum eram întinsă pe jos și de jur împrejur erau oameni care mă priveau îngrijorați. Slava Domnului, nu am pățit nimic grav atunci. Mi-a rămas doar teama aceasta. Să îl fi văzut pe soțul meu cum se închidea în sufragerie, când eram eu însărcinată, să spargă baloanele copiilor, ca nu cumva să mă sperii eu.😂
🌸Am 3 semne din naștere, mai deosebite. Un șoricel de câmp, un strugure și o cruce. În sarcină, mama s-a speriat de un șoricel pe care acum eu îl am ca amintire frumos desenat pe braț, i-a fost poftă pe un strugure, și atingând strugurele de burtică, acum am un ciorchine mic în spate pe picior. Crucea, nu știu povestea ei. Cred că Dumnezeu m-a însemnat, că era să nu vin pe lumea aceasta, dar El a avut alte planuri cu mine. Mereu am simțit în mod deosebit, purtarea de grijă a lui Dumnezeu, încă din copilărie.
🌸Sunt foarte atașată de lucruri. Încă de când aveam 2 ani plângeam când un vecin făcea glume cu mine că mi-o va lua pe mama și mașina lui tata. Toată copilăria am fost împotriva renovărilor în casa noastră. Am iubit farfuriile, cutia albastră de sare, lingurița neagră de făină, mirosul din dulapul de haine al mamei, duna cu care mă acoperea mama iarna, scârțâitul ușii de la debara, comoda în care punea tata borcanele cu zacusca, dulapul cu lenjerii de pat, în care găseam iarna cadourile de Crăciun. 

Îmi amintesc și acum nemulțumirea mea când am constatat că mama schimbase ceva la ciorba mea de legume, cu carne de pui și orez. După ce tata a murit, mama a mai renovat puțin în apartament, cum era și firesc. Am plâns când a schimbat geamul de la bucătărie, atâtea amintiri am avut la acea fereastră. Atâtea ierni în care i-am scris lui Dumnezeu dorințe pe geamul aburit.

Voi ce lucruri haioase imi povestiți despre voi? Aștept cu nerăbdare comentariile voastre, mi-ar plăcea să vă cunosc mai bine.

10 comentarii:

  1. Pt mine ar fi multe întâmplări mai frumoase sau mai puțin frumoase, sauep puțin cu happy end😄
    Pe la câțiva anișori am fost mușcată de un cățel mai mare chiar de nas, acest lucru intamplandu- se din cauză că eu îl tot asmuteam cu o nuia pe sărmanul animal...și acum port semnele ..
    Pe la 3 ani am spart sticlele de lapte, biberon cum era pe atunci. M- am ales cu o mica operatie la încheietura mâinii drepte , semnele le port și acum.
    Din adolescență am o amintire la pescuit. Am mers la pescuit cu fratele meu Eu am vrut sa dau cu undita mai cu putere și l-am agățat pe fratele meu fix in ureche. Sa fi văzut ce plângeam amândoi pe acolo.Sansa a fost că un om a venit la balta și ne-a salvat , pe mine de la spaima teribilă , iar fratelui meu i-am scos acul din ureche🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo draga de tine,te-ai ales cu ceva amintiri.Eu nu am biberoane din sticla la fetite,tocmai din cauza ca se pot sparge ușor.
      Vai dar cât am ras la faza cu fratele tău. Ma uscam pe par și râdeam în hohote, a venit mama sa vadă de ce rad!!

      Ștergere
  2. Da,a fost o amintire neplăcută.Asa era atunci,multa lume dadea cu petarde.
    Sigur ai și tu câteva lucruri haioase,doar ca nu ti-ai amintit.
    💞💞💞

    RăspundețiȘtergere
  3. Ohooo ce interesant cu semnele din nastere! E frumoasa afectiunea ce o porti pt lucrurile care ti-au dat atatea amintiri :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma regasesc in atasamentul fata de lucruri. Culmea e ca il cert pe sotul meu ca aduna prea multe si nu se desparte de ele,dar nici eu nu sunt mai prejos :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 🥰Loredana,ti-am mai scris uneori comentarii pe ingerica.ro, oare ce s-a ales de ele?

      Ștergere
  5. Minunat draga mea. Citind parcă îți simt dorul copilăriei, după care și eu tânjesc. Dar îmi aduc aminte cu drag de multe întâmplări sau placeri ale copilăriei mele. Ca de exemplu, avem în comun treabă cu fereastra de la bucătărie. Cate ierni stăteam și mă uitam daca ninge, sau cat de frumos ninge, sau vizionarea artificiilor de revelion. Aveam un glob mic roz, defapt îl mai am acasă la părinți, era cel mai frumos glob pentru mine. Nu aveam jucării dar visam întinsă sub brad, uitandu-ma la saloanele agățate jumătate pline, la globulețele multicolore, și la putinele beculete, dar cele mai frumoase ☺️. Ah copilărie, cum ai zburat? Te îmbrățișez om frumos🤗☺️😘

    RăspundețiȘtergere
  6. Te înțeleg bine, căci și eu sunt conservatoare...

    RăspundețiȘtergere