joi, 13 iunie 2024

10 citate pentru sufletul tău

"A suferi anumite amărăciuni nu este atât de important, ci trebuie să ne îngrijim să nu ne umplem de răutate împotriva celui ce o pricinuiește." (Pr. Iustin Pârvu)

"Cel ce poartă în sine pacea Duhului Sfânt, o revarsă și asupra celorlalți, iar cine poartă în sine un duh rău, și asupra celorlalți îl revarsă împrăștiind veninul urii." (Sf. Siluan Athonitul)

"Cu răbdare, rugăciune, smerenie și încredere în Dumnezeu că toate le va așeza, vei depăși piedicile care apar în viața ta." (Sf. Nicolae Planas)

 "Credeți în Hristos ca să aveti un sens în viață." (Pr. Dumitru Staniloaie)

"Nimic nu e mai sfânt decât gura ce în scârbe ridică mulțumire lui Dumnezeu." (Sf. Ioan Gura de Aur)

"Cu cât pui mai multe lemne pe foc, cu atât mai multă dogoare dă, așa și cu Dumnezeu, cu cât te gândești mai mult la el, cu atât mai mare se face flacăra iubirii și râvnei pentru El." (Sf. Siluan Athonitul)

"Să nu așteptați fericirea să vină din altă parte decât dinăuntrul vostru, unde sălășluiește Hristos." (Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor)

În virtutea neosândiri și în tăcere se păstrează pacea sufletului." (Sf. Cv. Serafim de Sarov)

"A avea o minte liniștită si senină depinde de tine, nu de tentații, nu de ceilalți, căci tu însuți vei fi responsabil pentru mântuirea ta."(Sf. Efrem Katunakiotul)

"Daca vrei să birui mânia dobândește blândețe și ține minte că mult rău au făcut iudeii Mântuitorului și El în mărinimia Sa i-a iertat si S-a rugat pentru ei!" (Sf. Efrem Sirul)




8 comentarii:

  1. Știi ce am simțit citind citatele? Ca o briza de aer curat în valtoarea în care se afla sufletul meu. Minunate și imaginile ales sunt la fel, pe sufletul meu❤️🙏🫶

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur pentru că au avut acest efect asupra ta, Dumnezeu să îți dea putere!!🤗

      Ștergere
  2. Draga mea, sunt minunate aceste citate și pline de înțelepciune. 🤗🌹

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, să ne fie de folos pentru zilele când ne este greu! 🤗

      Ștergere
  3. Mulțumesc din inimă pentru aceste citate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru aceste citate, dar si pentru imaginile frumoase pe care le-ai pus.

    RăspundețiȘtergere