joi, 13 iunie 2024

10 citate pentru sufletul tău

"A suferi anumite amărăciuni nu este atât de important, ci trebuie să ne îngrijim să nu ne umplem de răutate împotriva celui ce o pricinuiește." (Pr. Iustin Pârvu)

"Cel ce poartă în sine pacea Duhului Sfânt, o revarsă și asupra celorlalți, iar cine poartă în sine un duh rău, și asupra celorlalți îl revarsă împrăștiind veninul urii." (Sf. Siluan Athonitul)

"Cu răbdare, rugăciune, smerenie și încredere în Dumnezeu că toate le va așeza, vei depăși piedicile care apar în viața ta." (Sf. Nicolae Planas)

 "Credeți în Hristos ca să aveti un sens în viață." (Pr. Dumitru Staniloaie)

"Nimic nu e mai sfânt decât gura ce în scârbe ridică mulțumire lui Dumnezeu." (Sf. Ioan Gura de Aur)

"Cu cât pui mai multe lemne pe foc, cu atât mai multă dogoare dă, așa și cu Dumnezeu, cu cât te gândești mai mult la el, cu atât mai mare se face flacăra iubirii și râvnei pentru El." (Sf. Siluan Athonitul)

"Să nu așteptați fericirea să vină din altă parte decât dinăuntrul vostru, unde sălășluiește Hristos." (Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor)

În virtutea neosândiri și în tăcere se păstrează pacea sufletului." (Sf. Cv. Serafim de Sarov)

"A avea o minte liniștită si senină depinde de tine, nu de tentații, nu de ceilalți, căci tu însuți vei fi responsabil pentru mântuirea ta."(Sf. Efrem Katunakiotul)

"Daca vrei să birui mânia dobândește blândețe și ține minte că mult rău au făcut iudeii Mântuitorului și El în mărinimia Sa i-a iertat si S-a rugat pentru ei!" (Sf. Efrem Sirul)




miercuri, 12 iunie 2024

Ziua 12- Frumusețea din lucrurile mici

 Pentru ziua de azi: 

♥️Mi-am făcut un abraziv pentru corp și rezultatul a fost o piele foarte catifelată și parfumată. 

♥️A venit mama la mine pentru 2 zile și m-am bucurat de prezența ei. 

♥️Am reușit să fac o ordine mai minuțioasă în camera copiilor.

♥️Am citit acatistul Maicii Domnului "Povățuitoarea copiilor".


marți, 11 iunie 2024

Ziua 11- Un dar



Pentru ziua de azi:

♥️Am primit în dar o icoană cu Sfântul Luca al Crimeii.

♥️Am citit acatistul Sfântului.

♥️Am făcut o lasagna delicioasă.

♥️Am savurat o cafea cu spumă de lapte.

joi, 6 iunie 2024

Cel mai simplu și delicios chec

Ingrediente: 

3 ouă întregi 

1 cană de zahăr/zahăr vanilat opțional 

Jumătate de cană ulei

Jumătate de cană de lapte 

1 cană de făină 

1 plic praf de copt

Lămâie/portocală coajă 

Cacao

Toate ingredientele( cu excepția ultimului) se amestecă cu ajutorul unui tel în ordinea în care sunt scrise. Se păstrează o cantitate mică din compoziție pe care o amestecăm cu puțină cacao. Se toarnă întâi compoziția galbenă în tava de chec apoi pe cea cu cacao făcând cu ea diferite forme. Se coace la foc potrivit. 

miercuri, 5 iunie 2024

Ziua 5- O fotografie

Pentru ziua de azi:

În prima parte a zilei am avut o stare de nervozitate și de frustrare pentru că îmi plănuisem să fac multe, dar fetițele au dictat ritmul dimineții. Ele au fost plângăcioase, au întors casa, mai mereu erau în bucătărie, iar eu mă simțeam de parcă dădeam cu mopul în ocean, muncind fără să se vadă prea multe în urma mea.  

Când eram în pragul de sus al supărării am dat peste această poză cu mine din telefon. Instantaneu m-am liniștit și mi-am dat seama cât de aspră sunt uneori cu mine, când totuși cresc 4 copii și ultimii 3 ani au fost extrem de solicitanți. 

Am hotărât să las ziua să curgă de la sine. Le-am culcat pe fetițe apoi am stat și eu puțin în pat. Acea pauză mi-a prins bine, iar seara atmosfera din casă a fost liniștită așa cum a fost și inima mea. 

 

luni, 3 iunie 2024

Ziua 3- Din energia copiilor

 Pentru astăzi:

♥️Am admirat frumusețea naturii în timp ce am mers după copii la școală. 

♥️M-am rugat pentru o persoană foarte apropiată care este bolnavă. 

♥️Am copt două checuri foarte delicioase. 

♥️Am ieșit în parc cu copii și m-am umplut de bună dispoziție jucându-mă cu ei.

♥️M-am dat cu Irina în leagăn și am râs cu poftă. 

sâmbătă, 1 iunie 2024

O zi de sâmbătă

 

Pentru ziua de azi:

♥️Am făcut un tort cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă.

♥️M-am bucurat de cel mai spectaculos curcubeu.

♥️Am citit împreună cu copii acatistul Sfântului Luca al Crimeii. 

♥️Am făcut o baie caldă și mi-am aplicat crema mea preferată. 


30 de zile pentru frumusețe

Bună prietene dragi! 

     O nouă lună a început iar eu îmi doresc să fie una mai specială. Zilele noastre se scurg cu repeziciune, acum e luni, acum e duminică. Purtăm pe brațe povara fiecărei zile iar mintea noastră e plină de planuri și obiective de îndeplinit. În alergătura noastră, noi femeile ne mai oprim uneori când frumusețea acestei vieți ne face câte un semn discret. Mai mirosim o floare și admirăm dansul frunzelor, închidem ochii lăsând vântul să ne danseze prin păr și vărsăm o lacrimă când citim ceva care ne-a atins inima. Simt că aceste lucruri dau un rost vieții mele și mă ajută să mă pun în starea cea bună, să mă regăsesc. Îmi amintesc de omul meu lăuntric, căruia grijile acestei vieți îi închid prea des obloanele și îl țin în întuneric. 

     Luna aceasta îmi propun să fac în fiecare zi ceva care să îmi aducă bucurie. Mă voi ocupa câte puțin de viața mea duhovnicească, voi căuta să am momente de liniște și de singurătate pentru a sta puțin cu mine, voi căuta frumosul și uneori îl voi și crea. 

     Vă îmbrățișez călduros și să ne ajute Dumnezeu să avem cu toții o lună cât mai frumoasă! 

♥️♥️♥️