luni, 6 iunie 2022

Un gând pentru luna iunie

    

 Sâmbătă seara am rămas singură acasă, prima dată în 2 ani de când le avem pe fetițe. Mama și cu soțul meu au ieșit în parc cu copilașii.
     Îndată ce au ieșit pe ușă mi-am pus căștile în urechi, am pornit un videoclip de pe YouTube și m-am apucat să aspir. Eram foarte grăbită să fac curățenie ca mai apoi să am timp și pentru o baie. În timp ce spălam podeaua, în gând imi treceau toate treburile pe care aș mai fi putut să le fac dacă aș fi avut mai mult timp. M-am oprit și mi-am răspuns în gând: ce-ar fi să fii recunoscătoare pentru câte ai reușit să faci până acum? Ce-ar fi să spui: sunt mulțumită și bucuroasă pentru că am reușit să fac atâtea lucruri până la ora aceasta! Adunate de la inceputul zilei, chiar erau multe!
     Mai târziu după ce toți au adormit, am mers în bucătărie și am călcat câteva haine pentru ziua de duminică. Am reflectat puțin la comportamentul meu din acea zi. Mi-am propus ca de-a lungul lunii iunie să spun mai des: "sunt mulțumită pentru că, sunt bucuroasă că astăzi ". 
     Cred că noi mamele avem nevoie de exercițiul acesta. Dumnezeu ne-a înzestrat cu puterea de a face multe lucruri și acesta este un lucru foarte minunat. Dar să nu uităm în graba noastră să avem și o inimă mulțumitoare.  Făcând așa ne vom păzi de întristare, nemulțumire, cârtire. 

Fetelor, ne străduim împreună ca de astăzi să spunem mai des: "sunt mulțumită pentru că?"🤍🤍🤍

10 comentarii:

  1. 🤗Mulțumesc Doamne pentru tot!!!🙏🙏🙏 Așa e tuși ...când pleacă Steli cu Seba de acasă tot asa pățesc și eu...îmi trec prin cap cate pot face ... As face și aia și aialaltă, dar as și sta să mai citesc ce-mi place sau sa fac o plimbare, sau sa dorm puțin, sau....niciodată nu suntem mulțumite...dar putem fi simplificand totul...daca reusesc ea fac ce mi-am propus în această zi bine, daca nu iar bine....atât am putut...Slava Lui pentru toate! 🙏..câteodată îmi iese 🤪 te îmbrățișez mama eroina ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate! Știi ce liniștită și recunoscătoare m-am simțit astăzi făcând acest exercițiu de mulțumire? Am sentimentul că am realizat o mulțime de lucruri !🙂

      Ștergere
  2. Ca de fiecare dat, postarile tale imi merg la suflet si, imediat le dau mai departe altor persoane dragi mie. Aceste cuvinte simple - multumesc pentru ca..... - multa bucurie aduc in suflet si, incet-incet inima se umple de frumos, de multumire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca de fiecare data dvs sunteți o draguta! Și mie îmi place conținutul postărilor dvs! Mereu mi-a făcut o plăcere să văd cum trăiesc oamenii, să văd atmosfera din casele lor!

      Ștergere
  3. Foarte frumos!!! Inima multumitoare e biruitoare:)

    RăspundețiȘtergere
  4. E un exercitiu pe care l-am facut si cu fetele, ca seara inainte de culcare sa spunem cateva motive pentru care suntem multumite, care ne-au bucurat in ziua respectiva. Cred ca inchierea zilei rememorand bucuriile, realizarile zielei, te lasa cu o stare de fericire care se rasv=frange si pe inceputul zilei urmatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niko, ce gând frumos ai avut! E bine sa le obișnuiești de pe acum pe fete să vadă binele din viață, le va ajuta foarte mult!

      Ștergere
  5. Dap, practicam si noi recunostinta 😊

    RăspundețiȘtergere