duminică, 23 octombrie 2022

Căminul tău, un colț de rai! Retrospectiva săptămânilor 2 și 3Am încheiat și cea de-a treia săptămână din provocarea Căminul tău, un colț de rai. 
Săptămâna trecută a fost despre ordine și deși îmi planificasem multe activități prin casă lucrurile au luat o altă întorsătură. Am făcut multe drumuri prin oraș, iar pe când ajungeam acasă prea mult timp sau energie pentru o curățenie mai intensivă nu mai aveam. Totuși, am rezolvat un lucru foarte important pe care l-am amânat de ceva timp: mi-am reînnoit buletinul de identitate! Apoi am ajuns pe la medicul de familie după o rețetă iar într-una din zile mi-am cumpărat pentru mine două pijamale. Acasă, am spălat două plase mari de haine pe care Arsenie le-a primit de la verișorul meu și la rândul meu am scos din dulapul fetițelor hăinuțele lor mici și le-am dăruit mai departe prietenelor mele. Duminică am fost invitați la ziua de naștere a finuței noastre și am petrecut un timp frumos împreună cu finii noștri. 
In cea de-a treia săptămână am fost puțin mai harnică. La începutul săptămânii am spălat frigiderul, activitate care îmi stătea pe cap. Am reușit să îmi curăț mai minuțios faianța din bucătărie și am călcat perdeaua din dormitorul copiilor. În rest am făcut curățenia zilnică și am gătit foarte mult. 
În această săptămână am fost îndemnate să vorbim mai puțin și să ascultăm mai mult- pe noi, pe ceilalți, pe Dumnezeu, să ne facem timp pentru rugăciune. Eu mi-am îndreptat atenția în mod special asupra copiilor, simțind în mod mai profund nevoia de a-i purta în rugăciunile mele. Peste zi gândul la ei era lipit și de o scurtă rugăciune către Maica Domnului pentru ocrotirea lor iar noaptea, după ce ei adormeau, făceam puțină rugăciune lângă patul lor. Mi-a făcut plăcere să îi răsfăț săptămâna aceasta cu mâncărurile lor preferate. Uneori numai gândul la bucuria lor alungă orice urmă de oboseală. 
Într-una din zile am fost cu Irina în parc după frunze, bețe, ghinde, pietricele pentru un proiect la școală. Era cam pe la ora când apunea soarele, o lumină dulce de toamnă străbătea parcul. Ne-am mirat de frumusețea frunzelor și nu am ratat ocazia de a-i face câteva fotografii în amintirea acelei zile. Odată ajunse acasă am făcut un aranjament de toamnă cu câteva din lucrurile găsite în parc. Ne-a plăcut foarte mult cum a ieșit. 
Ieri am reușit să facem un parastas pentru tata, joi se vor împlini 6 ani de când nu ne-am mai văzut, nu ne-am mai îmbrățișat. Îmi este tare dor de el... 
Pentru ziua de duminică am gătit o lasagna, mâncarea preferată a copiilor. Pentru desert am ales ceva mai tomnatic: prăjitură cu mere și crema galbenă. 
Cam asta am făcut, în mare, în aceste două săptămâni. Vă doresc să aveți o toamnă de aur și vă îndemn să nu uitați ca zilnic să căutați frumosul din viața voastră și să îi mulțumiți lui Dumnezeu toate binecuvântările zilei!


20 de comentarii:

 1. Felicitări!

  Pijamale mi-am cumpărat și eu🥰🥰🥰roșii cu bulinuțe albe😊

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai avut doua saptamani pline. Sa porti sanatoasa pijamalele.

  RăspundețiȘtergere
 3. Sunt foarte drăguțe pijamalele si par a fi din bumbac moale si plăcut! Unde ai găsit? Și eu caut online de ceva timp, dar fie nu mi-au plăcut, fie mi s-au părut prea scumpe… zile cu spor in continuare!
  Andreea

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc, chiar au un material tare plăcut la atingere. Poți încerca să cauți în bazarele din orașul tău. Sunt de la firma Baray și au 90% bumbac și 10% lycra. Nu sunt scumpe, cea roșie a fost 50 de lei(era din colecția de anul trecut)și cea mov 60. Am mai avut de la firma asta și m-au ținut cam 3 ani, pantalonii s-au rupt, bluza încă o am.
   Te îmbrățișez!

   Ștergere
 4. Par doua săptămâni pline de activități necesare dar și distractive și frumoase. Să fie cât mai multe astfel de realizări!

  RăspundețiȘtergere
 5. Ca frumoase sunt pozele. Puetere sa avem sa trecem peste clipele astea de neputina si dor. Duminica minunata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc Carmen! Sa ne ajute Dumnezeu!
   O seara liniștită îți doresc!

   Ștergere
 6. Minunate amintiri din această perioadă trecută...
  Felicitări pentru fotografii !
  Bunul Dumnezeu să-l odihnească pe tatăl tău în lumină și dragoste veșnică !
  Căminul tău este un adevărat colț de rai !
  Toamna noastră de aur, plină de căldura dulce a soarelui, ne va însoți mai mult timp, cred: liliacul meu alb are două flori minunate acum...
  Pupici ❤️

  RăspundețiȘtergere
 7. Ce amintiri frumoase draga mea!
  Asa frumos povestesti si pare ca au fost niste saptamani pline si cu spor!
  Lucruri simple, mancare buna, ganduri bune si vei dragi alaturi! Ce altceva ne-am mai putea dori?
  Te imbratisez

  RăspundețiȘtergere