joi, 10 februarie 2022

Tort de ciocolată cu vișine


Fetelor, se apropie sfârșitul de săptămână! Ce prăjitură facem?😊

Îmi amintesc de perioada copilăriei când mergeam duminica la țară, la bunica mea. Negreșit, într-un colț de bucătărie, sub un prosop, găseam o bunătate de prăjitură. De regulă, era prăjitură cu mere rase sau prăjitură cu vișine. Asta a lăsat o amprentă undeva în sufletul meu. Pe cât pot, încerc să fac și eu, în fiecare sâmbătă, câte ceva bun pentru drăguții mei. Cât de mult îmi place, duminica, să ne îndulcim cu ceva bun!

Rețeta aceasta de tort se face foarte ușor și rezultatul este wawww! Vă invit să o încercați! Eu am făcut-o de multe ori în timpul anului, dar și de zilele noastre de naștere sau de sărbători. Chiar duminica trecută a fost pe masa noastră un tort de ciocolată.

*Ingrediente pentru blat: 

  • 8 ouă
  • 10 linguri de zahăr 
  • 5 linguri de făină 
  • 2, 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
*Ingrediente pentru cremă:

  • 5 ouă
  • 500 grame zahăr
  • 200 grame ciocolată amăruie
  • 1 cub Rama
*Vișine scurse din compot

Mod de preparare: 

Se separă ouăle. Albușul se bate spumă cu 10 linguri de zahăr, se adaugă treptat gălbenușurile. Cu o spatulă, incorporăm încetișor cele 5 linguri de făină amestecate cu praful de copt. La sfârșit incorporăm și cacaua. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul.

Între timp ne putem ocupa de cremă. 5 ouă întregi se amestecă cu 500 grame de zahăr, pe foc mic, până se îngroașă compoziția. Folosiți oala cea mai bună și amestecați continuu să nu se prindă compoziția de oală. Se adaugă ciocolata ruptă în bucățele și se amestecă energic până se topește. Lăsăm crema să se răcească. După ce s-a răcit, mixăm crema cu un cub de rama.

Blatul copt și răcit se taie în 3. Așezăm prima foaie, o însiropăm cu zeama din compotul de vișine, dar nu în exces.  Punem crema și peste cremă așezăm frumos vișinele. Urmează foaia din mijloc, la fel, însiropăm, punem crema, punem vișinele. Așezăm și capacul tortului pe care îl vom îmbrăca în cremă, la fel și marginile tortului. Decorăm după cum ne place.

Vă îmbrățișez!




10 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Ah, Andreea, aspectul chiar nu ii cine stie ce, dar la gust e super delicios!!

      Ștergere
  2. Wow ce bine si frumos arata! Felicitări,draga mea pentru gospodina desăvârșita care ai devenit! ... Si o mamica minunata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc draga mea, dar cuvintele sunt mult prea mari! Te pup!!

      Ștergere
  3. Arara minunat de delicios :) Sper sa încerc și eu la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai puțin Daniela și vei avea iar timp de prăjituri și torturi!😊

      Ștergere
  4. Arara minunat de delicios :) Sper sa încerc și eu la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata delicios. Multumim de reteta!
    prajitura copilariei mele daca pot spune asa este placinta cu foi. Asta facea bunica de sarbatori, iar in res gogosi. Si mama ne facea dar nu ieseau niciodata ca ale bunicii. Am ajuns sa credem ca e important focul de lemne.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa încerci cândva și tortul meu, e super gustos!
      Dragii nostrii bunici, nu aveau rețete sofisticate, dar uite cum au rămas în amintirea noastră. De aceea ma silesc și eu să gătesc pentru copii. Gustul de acasă e condimentat si cu iubire de mămică!😉

      Ștergere
    2. Are sotul meu o vorba: "sa puna dragoste in mancare"

      Ștergere