vineri, 5 august 2022

O mâncare delicioasă de post!




Hummus după rețeta Jamilei! Foarte delicios și mai ales sățios! Îmi place mult gustul năutului!
Vouă vă place humusul?
 

16 comentarii:

  1. Daa!
    Eu îl fac foarte rapid și simplu: mai întâi fac un fel de sos tahini din susan și ulei de măsline, apoi adaug peste el in blender năutul fiert, zeama de lămâie si sarea. Copiii îl mananca mai ales călduț, când folosesc năutul abia fiert, dar n-am răbdarea Jamilei sa decojesc boabele de pielița 😬
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Că să decojesc ușor eu pun năutul într-un bol, umplu plin cu apă, apoi bag mâinile și frec în palme năutul. Atunci se desprind cojile. Tulbur apa și în momentul acela cojile se ridică și boabele stau pe fundul vasului. In momentul acela arunc apa și cu apa se scurg și cojile. Mai repet de doua, trei ori. Eu bag și 3 căței de usturoi in blender.

      Ștergere
    2. Nu ne deranjează cojitele, iese fin oricum, poate doar sa nu mai provoace la fel de multe gaze 😏
      Usturoi nu pun din cauza unui mic vampir din casa care nu îl suporta.
      Încearcă si rețetele de falafel; eu am adaptat sa îmi fie mai simplu si râșnesc la blender năutul uscat, îl amestec cu condimentele uscate, apoi torn apa clocotită peste ele si se face un aluat omogen.

      Ștergere
  2. Dacă nu ai acel tahini, merge?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura, tahini se face f. ușor. Uită-te la Jamila, are un video. Îți trebuie numai 2 linguri de semințe de susan și puțin ulei și sare.

      Ștergere
    2. Ok! Eu aveam un borcănel la un moment dat.

      Ștergere
  3. Îmi place năutul. Fac des tocăniță de năut. Am mâncat hummus, dar nu făcut de mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am mâncat niciodată tocăniță de naut, dar as încerca. As incerca o salată de năut, trebuie să mă inspir de pe net.

      Ștergere
  4. Da, poate fi pus în salate... Tocănița seamănă cu cea de fasole.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bun! :) Și eu fac frecvent hummus din conserve de năut+tahini+sare+usturoi+ulei de măsline+suc de lămâie. :)

    Laura, tahini găsești în Lidl la borcan. Are și preț bun și rezistă foarte mult la frigider. Eu mi-am luat cu 7 lei, la reducere, borcanul. Acasă nu pot să fac tahini, robotul meu nu e prea puternic..

    RăspundețiȘtergere
  6. Din năut boabe mai fac și curry. Îl mâncăm cu orez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi ploua in gura daca caut acum pe blogul tau, numai bunătăți!:)

      Ștergere
  7. Eu iubesc humusul cu ardei capia copt asezonat cu lămâie!
    In post mâncăm mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte gustos, facem si noi uneori

    RăspundețiȘtergere