Ingrediente:
- O cană de linte verde
- 3 căței de usturoi
- Jumătate de foaie de dafin
- O ceapă potrivită
- Un ardei gras roșu
- O linguriță de boia dulce
- O linguriță de busuioc uscat
- Sare
Lintea se spală și se pune la fiert în 3 căni și jumătate de apă. Se adaugă în apă jumătate de foaie de dafin și 3 căței de usturoi răzuiți. Se fierbe lintea până se absoarbe apa complet.
Separat, într-o tigaie, călim o ceapă mărunțită în puțin ulei și apă. Ardeiul se mărunțește și se călește împreună cu ceapa. Dacă aveți copii ca și ai mei, care întreabă ce-i chestia aia roșie care se vede în pate😀, vă dau un truc. Blenduiți ardeiul fin si adăugați pasta peste ceapa călită. Nimeni nu va bănui 😄!
După câteva minute, adăugați o linguriță de boia și o linguriță de busuioc. Căliți numai câteva secunde apoi stingeți focul.
Într-un blender așezați împreună lintea fiartă(fără foaia de dafin) cu ceapa și ardeiul. Mărunțiți ingredientele adăugând câte puțin ulei, apă și sare până obțineți o compoziție fină.
Este un pate foarte delicios, sățios. Am primit întotdeauna numai complimente de la cei care l-au gustat. Chiar și de la cei care spuneau că nu le place lintea.
Deci, promiteți să îl încercați și voi?🙂🤗
Multa treaba la el :) arata insa foarte bine!
RăspundețiȘtergere:)mie nu mi se pare, probabil din cauza că îl fac de atâția ani.
ȘtergereTe pup!
Eu as încerca! Nu am gătit niciodată li te verde. Noi facem mâncărică de linte roșie.
RăspundețiȘtergere:)văd că ne-am trimis comentarii una la alta cam in același timp:).
ȘtergereCe bine arata! Cred că și gustos😊💕
RăspundețiȘtergere