luni, 22 iunie 2020

Spre bucuria ta


In zilele acelea, femeile făceau tot ce era bine și nu se gândeau cât de obositor era procesul, dar acum trăim într-o epocă scurtă. Dar menținerea casei este distractivă și cred că femeile care o urăsc sunt lipsite de imaginație. Este un loc de muncă în care te bucuri de rezultate chiar pe măsură ce lucrezi. Se poate să lucrezi toată ziua spălând si călcând, dar noaptea ai senzația delicioasă de cearceafuri proaspete și perne aerisite pe care să te întinzi. Dacă faci curățenie, te așezi la căderea nopții cu casa strălucind și mirosind slab a ceară, toate acestea spre bucuria ta. Și dacă gătești -ah, dacă gătești - acea creație pe care o ridici din cuptor merge direct la masă. O modalitate de a privi lucrurile, bineînțeles, este că munca femeilor nu se termină niciodată și am auzit casnice spunând că urăsc sa facă prăjituri, pentru că oricum sunt mâncate. Poți face din asta o corvoada dacă dorești, dar nu este. Și nici monoton nu este, căci nici o zi nu este niciodată la fel. Norocoasă este femeia care are un cămin si trăiește în ceea ce ea creează! 
Gladys Taber
Stillmeadow Seasons 

Un comentariu:

  1. Ar trebui sa o intrebam pe soacra mea care a crescut 3 copii, a mers la lucru, a tinut o casa impecabila, aranjata cu mult gust si a indragit sa faca acest lucru pentru ca este o iubitoare de frumos. Desigur ca i-a fost si greu, ba chiar are o boala din cauza careia are dureri mai mereu, dar este o luptatoare, un exemplu pentru mine. Pe orice pune mana reușește sa infrumuseteze, de la aranjarea casei la mancarurile delicioase pe care le face.
    Ma lupt sa nu merg pe linia asta care ne invata ca mentinerea casei este o corvoada, da, este obositor procesul dar este si foarte împlinitor. Mie imi aduce bucurie!

    RăspundețiȘtergere