duminică, 9 octombrie 2022

Căminul tău, un colț de rai! Retrospectiva primei săptămâni





Provocarea primei săptămâni a fost să ne concentrăm asupra timpului, să încercăm să reducem ritmul zilei și să avem măcar două pauze de odihnă pe zi pentru noi.

Nu aș putea spune că am reușit să încetinesc ritmul, aceasta perioadă a vieții mele fiind foarte obositoare și solicitantă.

Totuși, firea mea optimistă mă ajută, așa că indiferent de situație, caut să îmi creez de-a lungul zilei câteva momente pentru a-mi încărca bateriile.

Săptămâna aceasta în fiecare dimineață mi-am alocat 20 de minute pentru a savura o cafea bună urmată de un mic dejun copios. În timpul acesta prefer să stau în liniște și să mă gândesc numai la lucruri pozitive și care îmi aduc fericire.

După prânz, adorm fetițele și cât timp ele se odihnesc eu gătesc liniștită cina, o ajut uneori pe Irina la lecții sau îmi place să fac puțină curățenie. 

Odată cu lăsarea nopții, după ce toată lumea a adormit, am din nou un timp pentru mine. Săptămâna aceasta mi-am încărcat sufletul cu cartea Sfântului Porfirie "Strigați-mă, și vă voi ajuta". Acest părinte începe sa însemne foarte mult pentru mine, de multă vreme simt că mă îndeamnă să îi cer ajutorul. 

Pentru voi cum a fost săptămâna voastră, fete dragi?

12 comentarii:

  1. E minunata cartea Sfantului Porfirie. Este un Sfant despre care am citit cu multi ani in urma, iar sfaturile citite m-au ajutat foarte mult. Ceea ce imi place la dansul este faptul ca ne invata sa punem pe primul loc dragostea. Fiind numit de fii duhovnicesti "bunicutul", l-am simtit foarte aproape.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ❤️❤️❤️Sunt uimită cum a putut exista un astfel de om! Mare este puterea lui Dumnezeu!

      Ștergere
  2. Ce săptămâna frumoasa ai avut!
    Mă bucur mult pt tine!
    Doamna ajuta in continuare!

    PS. Am aprins și eu o candelă parfumata, copiii ai fost încântați!

    Deci, mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce drăguț Andreea, poate participi și tu de săptămâna aceasta și ne scrii câteva rânduri despre cum ți s-a părut.

      Ștergere
  3. Se pare ca ai avut o saptamana frumoasa. Mult succes si in urmatoarea.

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu il iubesc mult pe sf.Porfirie!am o iconita cu el si cu sf. Paisie :).Ma bucur ca ai avut o saptamana linistita :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu îmi doresc foarte mult o icoană cu Sfântul Porfirie!
      Nu aș putea spune că a fost o săptămână liniștită, dar cum am spus, mi-am creat eu momente pentru mine.

      Ștergere
    2. Daca ti-o doresti foarte mult si nu o vei gasi ai putea s-o comanzi aici, ca litografie pe pal, laminata la rece: http://www.icoaneortodoxe.eu/icoaneortodoxe/7-Despre-icoan
      Este site-ul unei doamne, Laura Trufaș, care avea si un blog mai demult - cred ca se numea "Inapoi la simplitate" (pentru ca tocmai se mutase de la oras, la tara). Intre timp a inchis blogul, din pacate.
      Pe site este un catalog cu toate icoanele care pot fi facute, dar poate face si cu imaginea unei icoane trimisa de tine, daca o ai salvata de undeva (dar imaginea trebuie sa aiba rezolutie buna, ca sa nu iasa pixelata la imprimare).
      Acum mai bine de 10 ani am comandat aici cateva litografii ale unor icoane mai rare, mai greu de gasit pe care le-am dus apoi la biserica la sfintit si care arata foarte bine si azi.
      Sau, bineinteles, iti poti dori foarte, foarte mult o icoana, dar sa ai rabdare, sa astepti linistita, iar ea iti va iesi singura in cale, la momentul potrivit, mai frumoasa decat ti-ai putea imagina ca o vei gasi.
      Numai bine!

      Ștergere
  5. Mulțumesc pentru recomandare! M-am uitat puțin la ei pe site.
    Tot așa îmi doream mult icoana Maicii Domnului Potirul Nesecat și am primit-o cadou de ziua mea de la nașa. Este deosebit de frumoasă, cum nu am mai văzut în altă parte: https://narciseincasa.blogspot.com/2020/04/izvorul-tamaduirii.html?m=1
    O zi frumoasa îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar este foarte frumoasa!
      Pentru mine a fost asa:
      Imi doream foarte, foarte mult icoana Sfantului Inger pazitor ca s-o pun deasupra patului fetitei mele. In acea perioada ea se trezea plangand in fiecare noapte (aceasta neliniste care o trezea in fiecare noapte era fireasca pentru ca trecuse prin niste schimbari foarte mari pentru ea). Si m-am gandit s-o ajut sa se simta ocrotita, sa fie constienta de prezenta permanenta a Sf. Inger pazitor langa ea, cel pe care-l are langa ea de la botez (i-am explicat toate aceste lucruri). Dar nu stiam unde sa gasesc icoana pentru ca nu e o icoana des intalnita, eu n-o vazusem niciodata la pangare pana atunci (sau poate nu o observasem pentru ca "nu avusesem nevoie"). Sotul meu a cautat-o si in Sf. Munte, pe la manastirile pe care le-a vizitat, dar n-a gasit-o, a gasit doar o iconita cu Sf. Arh. Rafail (despre care se spune ca si el este ocrotitor al copiilor) - recunosc c-am fost dezmagita putin ca n-o gasise, pentru ca fusesem sigura ca in Sf. Munte o va gasi si abia asteptasem sa ne intoarca acasa.
      Ma gandeam sa dau comanda de litografie la Laura, dar nu eram multumita de modelele de icoane disponibile pe site pentru Sf. Inger pazitor.
      Si intr-o zi obisnuita in care ne plimbam cu totii prin oras (cred ca era o zi de 1 mai) am gasit icoana! Era la un stand cu multe icoane-litografii care se afla nu departe de mitropolia noastra. Era singura icoana pictata manual, in jurul ei erau numai litografii. Era singura cu Sf. Inger pazitor, era deosebit de frumoasa, in format A6 (asa cum mi-ar fi placut sa fie) si avea un pret foarte mic pentru o icoana pictata. Bineinteles ca eu nu-mi dorisem vreodata o icoana pictata manual, nici nu m-am gandit la asta (sunt mai scumpe, si e si normal). Cautam indeosebi o litografie, cu conditia sa fie realizata dupa o icoana ortodoxa, iar chipul ingerului sa fie frumos, bland. Am fost foarte fericita in acea zi si m-a bucurat, m-a emotionat aceasta lucrare delicata a lui Dumnezeu care mi-a dat ceea ce mi-am dorit si mai mult decat atat, desi nu meritam.
      As fi vrut sa fi povestit intamplarea in cuvinte putine, sa nu scriu asa mult, dar n-am stiut cum.

      Ștergere
    2. Ce frumos! 😍 Dumnezeu mereu ne face astfel de bucurii, mai ales când vine vorba de cele sfinte.
      Mie îmi place cum ai scris, mereu am apreciat oamenii care sunt deschiși și le vine ușor să se exprime în cuvinte sau in scris.

      Ștergere