Daa! Eu îl fac foarte rapid și simplu: mai întâi fac un fel de sos tahini din susan și ulei de măsline, apoi adaug peste el in blender năutul fiert, zeama de lămâie si sarea. Copiii îl mananca mai ales călduț, când folosesc năutul abia fiert, dar n-am răbdarea Jamilei sa decojesc boabele de pielița 😬 Andreea
Că să decojesc ușor eu pun năutul într-un bol, umplu plin cu apă, apoi bag mâinile și frec în palme năutul. Atunci se desprind cojile. Tulbur apa și în momentul acela cojile se ridică și boabele stau pe fundul vasului. In momentul acela arunc apa și cu apa se scurg și cojile. Mai repet de doua, trei ori. Eu bag și 3 căței de usturoi in blender.
Nu ne deranjează cojitele, iese fin oricum, poate doar sa nu mai provoace la fel de multe gaze 😏 Usturoi nu pun din cauza unui mic vampir din casa care nu îl suporta. Încearcă si rețetele de falafel; eu am adaptat sa îmi fie mai simplu si râșnesc la blender năutul uscat, îl amestec cu condimentele uscate, apoi torn apa clocotită peste ele si se face un aluat omogen.
Foarte bun! :) Și eu fac frecvent hummus din conserve de năut+tahini+sare+usturoi+ulei de măsline+suc de lămâie. :)
Laura, tahini găsești în Lidl la borcan. Are și preț bun și rezistă foarte mult la frigider. Eu mi-am luat cu 7 lei, la reducere, borcanul. Acasă nu pot să fac tahini, robotul meu nu e prea puternic..
Daa!
RăspundețiȘtergereEu îl fac foarte rapid și simplu: mai întâi fac un fel de sos tahini din susan și ulei de măsline, apoi adaug peste el in blender năutul fiert, zeama de lămâie si sarea. Copiii îl mananca mai ales călduț, când folosesc năutul abia fiert, dar n-am răbdarea Jamilei sa decojesc boabele de pielița 😬
Andreea
Că să decojesc ușor eu pun năutul într-un bol, umplu plin cu apă, apoi bag mâinile și frec în palme năutul. Atunci se desprind cojile. Tulbur apa și în momentul acela cojile se ridică și boabele stau pe fundul vasului. In momentul acela arunc apa și cu apa se scurg și cojile. Mai repet de doua, trei ori. Eu bag și 3 căței de usturoi in blender.
ȘtergereNu ne deranjează cojitele, iese fin oricum, poate doar sa nu mai provoace la fel de multe gaze 😏
ȘtergereUsturoi nu pun din cauza unui mic vampir din casa care nu îl suporta.
Încearcă si rețetele de falafel; eu am adaptat sa îmi fie mai simplu si râșnesc la blender năutul uscat, îl amestec cu condimentele uscate, apoi torn apa clocotită peste ele si se face un aluat omogen.
Dacă nu ai acel tahini, merge?
RăspundețiȘtergereLaura, tahini se face f. ușor. Uită-te la Jamila, are un video. Îți trebuie numai 2 linguri de semințe de susan și puțin ulei și sare.
ȘtergereOk! Eu aveam un borcănel la un moment dat.
ȘtergereÎmi place năutul. Fac des tocăniță de năut. Am mâncat hummus, dar nu făcut de mine.
RăspundețiȘtergereNu am mâncat niciodată tocăniță de naut, dar as încerca. As incerca o salată de năut, trebuie să mă inspir de pe net.
ȘtergereDa, poate fi pus în salate... Tocănița seamănă cu cea de fasole.
RăspundețiȘtergereFoarte bun! :) Și eu fac frecvent hummus din conserve de năut+tahini+sare+usturoi+ulei de măsline+suc de lămâie. :)
RăspundețiȘtergereLaura, tahini găsești în Lidl la borcan. Are și preț bun și rezistă foarte mult la frigider. Eu mi-am luat cu 7 lei, la reducere, borcanul. Acasă nu pot să fac tahini, robotul meu nu e prea puternic..
Din năut boabe mai fac și curry. Îl mâncăm cu orez.
RăspundețiȘtergereÎmi ploua in gura daca caut acum pe blogul tau, numai bunătăți!:)
ȘtergereEu iubesc humusul cu ardei capia copt asezonat cu lămâie!
RăspundețiȘtergereIn post mâncăm mai mult!
Foarte gustos, facem si noi uneori
RăspundețiȘtergereImi place f mult hummusul!
RăspundețiȘtergereVa pup fetelor! 🤗🤗🤗
RăspundețiȘtergere