vineri, 28 aprilie 2017

Maioneza de post din pufuleți

Hristos a inviat! 
M-am gandit de ceva timp sa va arat cum fac eu maioneza de post, poate ca știe toată lumea dar am zis ca trebuie sa fie de folos cuiva, poate vreunei gospodine proaspăt casatorita:)
Treaba e foarte simpla:)
Se ia o punga de pufuleți, se pune într-un castron de plastic. Se uda pufuleții cu apa din aproape în aproape pana rezulta o pasta ca muștarul, smântână. O poza sa intelegeti:
Întrebarea mea din primul an de gospodina: cum trebuie sa arate?:))
Se adaugă o linguriță de mustar, se amesteca și apoi mixam compoziția cu ulei (exact ca la maioneza clasica) fără stres pentru ca nu se taie nimic. Cand adaugi ulei și mixezi ai impresia ca se branzeste compoziția dar își revine în câteva secunde:
vrummmmm:)
Și încă o poza cu rezultatul  final:
Îmi place sa adaug și puțin piper în ea

In poza de mai sus am folosit maioneza la o salata de ciuperci cu usturoi. Langa am pus placinte cu cartofi, salata verde, chec de post si iaurt de casa. :)
                                                    O zi frumoasa si mult spor la treaba!
                                                                                                                        Andreea

4 comentarii:

  1. Mereu auzeam varianta asta, dar nu am facut niciodata pentru ca nu stiam cum, am sa-mi salvez ideea. Maioneza am facut de doua ori clasica:)), niciodata in post:). O alta maioneza f usor de facut de post este cu un cartof fiert sau o telina fiarta (de la telina are si gust bun), pisate bine in care se incorporeaza uloiul:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, dacă faci și cu pufuleți, atunci când îi uzi sa îi zdrobesti în mana foarte bine!
      Am auzit și eu de varianta cu cartofi dar de țelină chiar niciodata:)
      Ah, ce fain o fi la tine acasă în perioada asta:) ti-am văzut florile de liliac, superbe!

      Ștergere
    2. Asa am sa fac:), desi mie mi plac tare pufuletii:)),-doi in gura, unul in maioneza:). Da e minunata primavara:)

      Ștergere
  2. Interesante placintele cu cartofi...hmm fiecare cu ce-l doare, cum le faci?

    RăspundețiȘtergere