marți, 3 ianuarie 2017

File de jurnal

Pentru astăzi..
3 ianuarie 2017

Afara...
rece, iarna cum imi place, iti ingheata nasucul si urechile! 

Mă gandesc...
ca e momentul sa incep sa ma caut pe mine, sa ma gasesc si sa ma minunez! suna ciudat,nu? ei bine, am un plan cu viata mea.

Sunt recunoscatoare...
pentru mama si pentru gandurile bune spre indreptare pe care ingerasul mi le tot aseaza in suflet.

În bucatarie..
Urmeaza sa merg sa fac o ciorbita de vita si mai deseara avem in plan o pizza. Am in frigider salamuri si sunca si porumb, ciuperci, branza aproape tot ce mi-ar trebui la o pizza. Ce coincidenta fericita cand poti folosi mai multe resturi pentru a face o mancare noua:)Daca mai ii si pizza ce sa mai spun?:D

Ce mai mesteresc..
Nimic acum, dar imi doresc sa crosetez un fular, sal, ceva frumos in jurul gatului si urmeaza( zilele acestea)  sa merg la mercerie dupa un fir negru, cu sclipici daca se poate:)Tare mi-ar placea sa gasesc!
Imi doresc...

Sa nu fiu un om prefacut, sa incetez a mai cauta sa-i impresionez pe altii cu persoana mea,cu viata mea( de parca as avea cu ce). Tare as vrea sa ma ajute Bunul Dumnezeu sa ajung sa fiu o femeie cumpatata, care nu-si baga nasul peste tot, avand o parere despre orice( si crezand ca parerea mea e perfect corecta!!shisss, trebuie sa ma scap de asta!). Eu le pretuiesc pe femeile care isi vad de familiile lor si nu cauta sa fie show-woman's

Citesc...
cartea aceasta, foarte frumoasa:
Lângă carte un glob vechi cât mine:)adus din casa parinteasca
Și bineînțeles
Noutăți,  le-am văzut pe blogul Claudiei de la daruridezicuzi și ca de obicei alegerile ei sunt super



Invatam...
atunci cand ne smerim si recunoastem ca nu detinem mereu adevarul

În casa..
Inca se simte atmosfera de sarbatoare,avem bradul, mai avem mancaruri, tati e liber, deci ma simt si eu ca in concediu.

O fotografie 
Un loc...in care as sta sa plâng. 

9 comentarii:

  1. Cuvintele pe care le-ai scris la sectiunea "Imi doresc ..." sunt foarte potrivite si pentru mine, demult am observat la mine o dorinta interioara care e adesea greu de depistat (adesea imi dau seama de ea dupa ce e consumat faptul) de a face o parere buna altora - prin felul meu de a fi, prin felul in care aranjez ceva prin casa etc., prin fel si fel de prostii. Si nu-i neaparat ca as fi falsa, dar ascund gunoiul sub pres, cum ar veni. Mi-am facut un mic tablouas pe care-l tin undeva in casa, intr-un loc ascuns musafirilor, dar vizibil pentru mine, cu un citat din invataturile parintelui Paisie Olaru, ca sa tot dau cu ochii de el: "Orice faci, să vezi cu ce scop faci și dacă este bun scopul. Iar dacă faci ceva pentru lauda lumii, nu are nicio valoare." (tablouasul e facut de Laura de la icoaneortodoxe.eu - poate iti suna a reclama, dar sa stii ca nu e, e doar un site drag mie care m-a scos de multe ori din incurcatura cand cautam o icoana mai rara)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce minunat e cuvântul parintelui, ce bine l-am ales!
      Si eu visez sa am astfel de tablouri prin bucătărie, pe hol. Ce zici de cuvântul Sfântului Ioan Gura de Aur: "Casa sa-ti fie și oraș și vatra sfanta"? Mi-l place tare tare mult!

      Ștergere
    2. Ce bine l-ai ales, Pardon! Urâțenia de tableta:))

      Ștergere
  2. :) Magarusul si ingerasul e si pe lista mea pentru Mos Nicolae din 2017. O colega de-a mea care lucreaza foarte frumos a facut dintr-un fir negru cu sclipici un capison asa de fain (ca un tub mai larg si mai lung, il trage si pe cap si-l poate tine si doar in jurul gatului:) pana pe umeri:)

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur ca ai un plan cu viata ta. Imi plac oamenii care stiu sa croiasca planuri frumoase. Un an bun sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca ai ales cartile:) Globurile copilariei mele, vreo trei mai sunt, le au ai mei inca. La fiecare Craciun abia astept sa merg la ei sa le revad in brad! Anul asta tata a legat bomboane in pom, asa cum facea pt mine, sa se bucure si piticii de nepoti:)

    Sa ne spui de planul tau, daca poti. Ajuta impreuna marturisirea.

    Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-un an ne filmam în seara de ajun cum împodobeam bradul și ziceam eu către soțul meu care era cu camera: uite asta (un glob mic portocaliu) îi de la părinții mei de acasă. La care Irina apuca un glob de la nivelul ei și zice: asta ii de la copii mei de casa:))))

      Ștergere